Akkuş Şeker Fasulyesi

Akkuş Şeker Fasulyesi

Akkuş Şeker Fasulyesi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

½ kg Akkuş Kuru Fasulyesi
1 baş orta soğan
1 yemek kaşığı salça
100 gr kıyma
Tuz, Pul biber
Tereyağı
Akkuş Şeker Fasulyesi Nasıl Yapılır?

Fasulye akşamdan ıslatılır. Soğan ince ince doğranıp yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyma ve salça ilave edilerek 2-3 dakika daha kavrulur. Akşamdan ıslatılmış ve süzülmüş fasulyeler üzerine dökülür. Tuz ve üzerine sıcak su ilave edilir ve kaynamaya başlayınca ateşin altı kısılarak fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Arzuya göre içine pul biber ilave edilir. Sıcak servis yapılır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir