Etli Pancar Sarması

Etli Pancar Sarması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

3 bağ pancar (kara lahana)
1/2 dana kıyma
yarım kilo kaburga et
4 adet soğan
1su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 fincan sıvıyağ
1/2 demet maydanoz,
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
Etli Pancar Sarması Nasıl Hazırlanır?

Pancar saplarından ayrılır, kaynar suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır ve soğuk suya alınıp süzülür. Ayrı bir kapta kıyma ince kıyılmış soğan, yıkanmış pirinç, maydanoz, salça, tuz ve karabiber ve biraz su ilave edilip yoğrulur. Pancarın damarlı tarafı içe gelecek şekilde düz tabağa yayılır, hazırlanan iç arasına koyulur 2-3 cm eninde küçük sarılır. Tencereye düzgün şekilde dizilir, aralarına kuşbaşı kemikli et yerleştirilir. kalan salça sıcak suda ezilir, dolmanın üzerine ilave edilir. Dağılmaması için dolmaların üzerine tabak kapatılır. Kaynamaya bırakılır, üzerine tereyağı ve sıvı yağ ilave edilir. Suyu çekerse sıcak su ilave edilerek pişirilir. Pişme suyu yarı yarıya kalması gerekir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir