Fındıklı Burma Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
1 kahve fincan su
bir çay kaşığı karbonat
tuz, alabildiği kadar un
çekilmiş fındık
Açmak için nişasta
Şerbet için;
4 bardak şeker
4 bardak su
yarım limon
Fındıklı Burma tatlısı Nasıl Hazırlanır?
Bir kabın içinde önce yumurta, zeytin yağı, yoğurt, sirke ve su karıştırılır. Karıştırıldıktan sonra içine yavaş yavaş su ilave edilir. Hamuru biraz yoğurduktan sonra içine tuz ve karbonatını ardından tere yağını ilave ederiz. Hamuru kulak memesi kıvamına getirdikten sonra yarım saat dinlendiririz. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturunuz. Oluşan bezeleri nişasta yardımıyla açınız. Sofra büyüklüğüne gelen hamurları ortadan ikiye keseriz. Kesilen hamurun üzerine fındık serpiştirerek oklavaya dolarız. Dolanan hamuru oklava üzerinde iki elimizle bir araya sıkıştırıp burarız. Burma işlemi tamamlandıktan sonra, oklavayı çekeriz. Hamurdan küçük parçalar halinde keseriz ve fırın tepsisine düzgün bir şekilde yerleştiririz. Üzerine arzuya göre yarım paket erimiş margarin veya tereyağını hamurların üstüne gezdirerek dökeriz. Kızdırılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine sıcak şerbet dökeriz.