Gendeme Çorbası

Gendeme Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

200 gr gendeme (buğday)
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
iki kaşık tereyağı
nane
kırmızı toz biber
Gendeme Çorbası Nasıl Hazırlanır?

Bir gün önceden gendeme ıslatılır. Bir taşım kaynatıldıktan sonra süzülür. Ayrı bir kapta gendemenin 4 katı su konup kaynatılır, gendeme içine atılır. Pişirilir. Ayrı bir kapta bir kaşık tereyağı ile un kavrulur az su katıp açılır, sos tencerede kaynayan çorbaya ilave edilir. Yoğurtla yumurta sarısı çırpılıp çorbaya sürekli karıştırılarak ilave edilir. Tereyağda kızartılan nane ve kırmızı toz biber çorbanın üzerine gezdirilip, çorbanın altı kapatılır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir