Sakarca Mıhlaması

Sakarca Mıhlaması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

3 bağ sakarca
2 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı zeytin yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yumurta
1 çay kaşığı karabiber
Sakarca Mıhlaması Nasıl Hazırlanır?

Sakarcalar tek tek temizlenip soğuk suda yıkanır. Doğranıp kaynayan suda haşlanır. 10 dakika haşlandıktan sonra süzülür. Soğanlar ince ince doğranıp ayrı bir kapta zeytin yağı ve 1 kaşık tereyağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine doğranmış sakarcalar ilave edilerek tekrar kavrulur. Kavrulan sakarcada yumurtaların ayrı ayrı kırılması için yerler açılır. 3 adet yumurta bu açılan yerlere kırılır. Kapak kapatılarak yumurtalar pişirilir. Üzerine karabiber dökülerek servis yapılır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir