Zeytinyağlı Kara Lahana Sarması

Zeytinyağlı Karalahana Sarması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Bir çay bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
bir çorba kaşığı salça
bir tatlı kaşığı pul biber
bir su bardağı pirinç
tuz
1 diş sarımsak
4-5 yaprak maydanoz
karabiber
2 bağ kara lahana
Zeytinyağlı Karalahana Sarması Nasıl Yapılır?

Seçilip yıkanan lahanalar bir güzel haşlanır. Haşlandıktan sonra soğuk suya alınarak bekletilir. İçinin hazırlanışı için ısıtılmış tencereye sıvı yağ, soğan, sarımsak, salça konularak güzelce kavrulur. Kavrulan soğanın içine pirinçler ilave edilir. Bir bardak su katılarak pilav gibi dinlendirilir. Hazırlanan içi lahanalara sararak doldurulur. Hazırlanan dolmalar bir tencereye alınır. Üzerine çıkıncaya kadar sıcak su konur. Sıvı yağ ve tuzu eklenerek 20 -25 dakika pişirilir. Pişen sarmalar servise hazır hale getirilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir