Hoşkıran Kavurması

Hoşkıran Kavurması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

1 bağ hoşkıran
2 baş kuru soğan
zeytinyağı
tuz
karabiber
pul biber
Hoşkıran Kavurması Nasıl Hazırlanır?

Ayıklanan hoşkıranlar ıspanak şeklinde doğranır. Yumuşayıncaya kadar haşlanır. Yıkandıktan sonra süzgece alınır ve suyunun süzülmesi beklenir. Ayrı bir kapta ince doğranmış soğanlar sıvı yağ ile birlikte penbeleşinceye kadar kavrulur. Süzgeçte ki hoşkıranlar el yardımıyla suyu iyice sıkılır,kavrulan soğanların üzerine ilave edilir. Sırasıyla tuz ve karabiber de ilave edilerek iyice karıştırılır. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine pul biber dökülerek servis yapılır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir