Melocan Kavurması

Melocan (Diken ucu) Kavurması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

1 kg. melocan
2 baş kuru soğan
3-4 baş yeşil soğan
Sıvıyağ
1-2 diş sarımsak
Melocan Kavurması Nasıl Hazırlanır?

Ayıklanıp yıkanan melocanlar soğuk suya konulup, suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzgeçte süzülür. Küçük küçük doğranarak suyu sıkılır. kızgın yağda soğanlar iyice kavrulur. Bir iki diş sarımsak doğranır. Melocanlar içine konulur ve soğanlarla özlenmesi için kısık ateşte biraz pişmesi sağlanır.Servis tabağına alınarak, servis yapılır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir