Mezgit Buğulama

Mezgit Buğulama İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

1 kg mezgit
2 yeşil biber
1 domates
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı
Mezgit Buğulama Nasıl Hazırlanır?

Temizlenmiş, yıkanmış mezgit balığı tuzlanıp süzgeçte biraz bekletilir. Uygun ölçüde tepsiye koyulur. Suyu üzerine eklenir, domates püre halinde doğranır ve biberler tercih edilen boyutta üzerine doğranır. 5-10 dk. normal ateşte pişen yemeğe sıvı ve tereyağı konulur ve kapağı kapatılır. Ateşin altı açılır ve harlı ateşte 15-20 dk. pişirilerek sıcak servis yapılır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir