Bal Kabağı Tatlısı

Bal Kabağı Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

2 kg.balkabağı
3 bardak toz şeker
1 bardak su
1 bardak dövülmüş fındık
hindistan cevizi
Bal Kabağı Tatlısı Nasıl Hazırlanır?

Temizlenmiş, yıkanmış ve doğranmış balkabağı bir tencereye düzgün bir şekilde dizilir. Kabakların üzerine toz şekeri serpilir. üzerine 1 bardak su ilave edilir ve kapağı kapatılıp kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen kabakların altı kısılır ve parlak olması için 2 tutam şeker serpilir. Kapağı kapatılıp 5 dk dinlendirilir. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş fındık ve hindistan cevizi ilave edilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir