Kabak Kayganası

Kabak Kayganası

Kabak Kayganası İçin Gerekli Mazlemeler Nelerdir?

1 kg dolmalık kabak

sıvı yağ

mısır unu

tuz, Karabiber

3 diş sarımsak

Kabak Kayganası Nasıl Hazırlanır?

Kabaklar yıkanıp kabukları soyulur, dilimlenir, sonra dilimlenen kabaklar tuzlanarak süzgeçte yarım saat bekletilir. Suyu iyice sıkılır. Mısır unu, karabiber, dövülmüş sarımsak katılıp iyice karıştırılır. Teflon tavada sıvıyağ kızdırılır. Hazırlanan malzeme tavaya döşenir. Her iki tarafı kızartılarak servis tabağına alınıp servis yapılır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir