Kuru Yufka Böreği

Kuru Yufka Böreği İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

8 adet kuru yufka
sıvıyağ
tuz
su
peynir- maydanoz veya kıyma- soğan
karabiber
Kuru Yufka Böreği Nasıl Hazırlanır?

Geniş bir kabın içine ılık su ve tuz konulur. Yufkalar tek tek ıslatılır. Yağlanmış tavaya ıslatılan 4 yufka üst üste yerleştirilir. Arasına hazırlanan karışım koyulup, yine ıslatılan 4 yufka üstüne yerleştirilir. Yufkaların altı kızarınca kapak yardımıyla börek ters çevrilir. Tava tekrar yağlanıp, böreğin diğer tarafı da kızardıktan sonra servis tabağına alınır. Dilimleyerek sıcak servis yapılır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir