Mantar Kavurması

Mantar (Tirmit) Kavurması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

1 kg fındık tirmiti
2 baş kuru soğan
sıvı yağ
tuz
Mantar (Tirmit) Kavurması Nasıl Hazırlanır?

Mantarlar ayıklanıp iyice yıkanır süzgeçte suyunun süzülmesi beklenir. Ayrı bir tencerede ince ince doğranmış soğan sıvı yağ ile penbeleşinceye kadar kavrulur. Suyu süzülen mantarlara tuz ilave edilerek iyice karıştırılır ve elle suyu sıkılır. Kavrulan soğanın üzerine ilave edilir. Tencerenin ağzı kapatılarak mantarlar yumuşayıncaya ve suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir.Servis tabağına alınarak servis yapılır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir